Kako izpolniti novoletne zaobljube?

(In se ob tem še dobro počutiti)

“Izgubil/-a bom 5 odvečnih kilogramov”,

“vsak mesec bom prebral/-a vsaj eno knjigo”,

“začel/-a bom varčevati”,

“bolj zdravo se bom začel/-a prehranjevati…”

 Ti takšne ‘samoobljube’ zvenijo znano? Brez skrbi, nisi edina ali edini, saj se ob prehodu v novo leto k takšnim ali drugačnim zaobljubam zatekamo mnogi, ki želimo izkoristiti momentum novega koledarskega začetka in izboljšati določen vidik svojega življenja.

Na žalost pa raziskave kažejo, da samo pičlih 12% ljudi, ki si zastavi ‘novoletne cilje’, te tudi doseže. Kakšna škoda, kajne?

Vendar pozor, nihče ne pravi, da mora biti temu res tako, kajti obstajajo načini, s katerimi boš lažje, hitreje in predvsem prijetneje izpolnil/-a svoje zaobljube.

Zate smo zato poiskali 5 učinkovitih, a enostavnih nasvetov, s katerimi boš v novem letu lažje ostal/-a na zmagovalni poti:

  1. Verjetno poznaš pregovor: “Če hočeš hiteti, pojdi sam. Če hočeš priti daleč, pojdi v skupini.” Ljudje smo družabna bitja, zato je lažje, če poskusimo svoje zaobljube uresničiti skupaj s partnerjem, otroki, prijateljem ali prijateljico. Hoja v hrib je vsekakor bolj zabavna, če je z nami še nekdo, s katerim lahko poklepetamo po poti navzdol. Prav tako bomo bolj dosledni pri pitju XAN-MAX mangostin soka, če ga bomo uživali ob jutrih skupaj z otroki in/ali partnerjem.
  2. Postavi si realne cilje. Če si boš naenkrat postavil-a prevelike cilje, lahko ti dosežejo ravno nasprotni učinek, saj bodo predstavljali prevelik zalogaj in ti pobrali vso voljo in zagon. Na primer: če si zadamo, da bomo vsak dan športno aktivni, do sedaj pa to nismo bili, nam bo ta zaobljuba v veliko breme (tudi fizično). Realno bi bilo, da si zadamo, da bomo najprej enkrat na teden aktivni, naslednji mesec dvakrat itd.
  3. Bodi prijazen/-zna do sebe. Ni človeka, ki mu ne bi kdaj spodletelo in seveda tudi ti nisi izjema. Če kakšen dan popustiš pri izpolnjevanju novoletnih zaobljub, se ne obremenjuj preveč in se z dobro voljo na začrtano pot podaj z naslednjim dnem. Namig: če na primer kakšen dan pozabiš popiti mangostin sok, ga lahko nadoknadiš tudi tako, da naslednji dan podvojiš popito dozo.
  4. Svoj cilj razdeli na manjše ‘podcilje’. Ker je do vsakega velikega cilja navadno dolga pot, ga mnogokrat ne ‘vidimo’ pred seboj, zato je priporočljivo, da ga razdrobimo na manjše cilje, ki jih bomo lažje dosegli in nam bodo nudili prepotreben prihodnji zanos na naši poti.
  5. Bodi potrpežljiv/-a. Ne moremo pričakovati, da bomo imeli vidne rezultate na primer že pri enkratnem nanosu kreme za kožo ali od enega popitega XAN-MAX mangostin soka. Za  odlične rezultate je potrebno malce vztrajnosti in doslednosti, ki pa se kmalu bogato obrestuje.Želimo ti vitalno, aktivno in prijetno leto 2022 z obilo dobrega počutja in nepozabnih trenutkov.


Svoj XAN-MAX sok, ki je prava bomba naravnih antioksidantov, pa lahko naročiš TUKAJ.

Preberi tudi ostale prispevke na našem BLOG-u!