Mangostinov sok je zelo primeren tako za nosečnice, kot tudi doječe matere, saj je njegova sestava neoporečna – gre namreč za 100% naravni mangostinov sok, brez dodanih konzervansov, sladkorjev ali drugih primesi.

Mangostin se zaradi svojih učinkov v telesu nosečnic kvalificira za funkcionalno hrano, kar pomeni, da se je ne uživa samo zaradi prijetnega okusa, ampak je še vedno hrana brez znanih toksičnih učinkov.

Delovanje imunskega sistema se med nosečnostjo precej spremeni. V obdobju oploditve in prvih tednih nosečnosti je imunski sistem nosečnice precej oslabljen, kar je zelo pomembna prilagoditev telesa. V nadaljevanju nosečnosti pa imunski sistem začne delovati bolj intenzivno, saj tako nosečnico in plod zaščiti. A prav zaradi intenzivnosti v delovanju imunskega sistema nosečnica vsak prehlad prenaša veliko težje kot pred nosečnostjo. Tudi zato je zelo priporočljivo, da nosečnica svoje telo podpre z zadostnim vnosom antioksidantov. To lahko poleg ustrezne prehrane stori tudi z uživanjem mangostinovega soka, ki vsebuje več kot 45 antioksidantov ksantonov.

Zadosten vnos antioksidantov med nosečnostjo namreč pozitivno vpliva na potek nosečnosti in zmanjšuje tveganje za zaplete. Eden najbolj neželenih učinkov oksidativnega stresa je namreč razvoj preeklampsije – stanja v katerem ima nosečnica povišan krvni tlak in težave v delovanju nekaterih organov, kot so jetra in ledvice. Ker gre za resno zdravstveno stanje, ki ima hude posledice, je najboljši ukrep že preventivna skrb. Prenizek vnos antioksidantov med nosečnostjo je povezan tudi z zdravstvenim stanjem otroka in zapleti kot so: prezgodnje rojstvo in prenizka porodna teža. Ne vpliva pa samo na fizično zdravje, ampak tudi mentalno. Visoka prisotnost oksidativnega stresa je povezana z razvojem nosečniške in poporodne depresije. Kot je bilo omenjeno že na začetku pa antioksidanti igrajo zelo pomembno vlogo pri delovanju imunskega sistema.