Povsod, kjer smo izpostavljeni radioaktivnemu sevanju (vsebuje ga tudi kozmično sevanje na poletih z letali) so celice našega telesa ogrožene v smislu sprožanja patoloških procesov v njih. Problem so zlasti dolgi ali pogosti leti z letalom, prav tako je pomembna višina leta. Let od nas do ZDA pomeni prejeto dozo sevanja enakovredno 1x-nemu rtg slikanju pljuč. Možno je, da pride do sprememb v smislu razvoja malignih bolezni. V kolikor naš obrambni in regulatorni sistem dobro deluje se te okvare, ki nastajajo sproti popravljajo in takšne celice so uničene še preden bi se lahko začele nekontrolirano množiti in bi se razvile v rakavo tkivo.

V kolikor je izpostavljanje radioaktivnim žarkom pogosto ali dolgotrajno je možnost za nastanek napake večja in tudi možnost, da se bo razvila bolezen večja.

Zato je pomembno, da smo škodljivim dejavnikom okolja čim manjkrat izpostavljeni in to čim krajši čas.

V kolikor se temu ne moremo izogniti je pomembno, da je naš obrambni sistem v dobri kondiciji. Tega pa razvijamo dolgotrajno s skrbjo za zdrav način življenja. Sem sodi tudi mešana prehrana in dovolj živil, ki vsebujejo kvalitetne, naravne in raznolike antioksidante.

Antioksidanti so namreč tisti, ki imajo pomembno vlogo v vzdrževanju našega obrambnega sistema v odlični formi. Tako preprečujejo, da bi napake, ki se dogajajo postale razlog za resno bolezen. V okoljih in v obdobjih, ko smo izpostavljeni sevanju je zelo pomembno, da ima naše telo na razpolago raznolike antioksidante, da se lahko ubrani pred škodljivimi posledicami sevanja.