Za kožo se mangostin tradicionalno uporablja pri številnih boleznih, vključno z ekcemi. Pomembni ksantoni kožo ščitijo na več načinov, saj delujejo antioksidativno in protivnetno. Z zajemanjem spojin prostih radikalov preprečujejo okoljske poškodbe kože, protivnetno delovanje pa dodatno ščiti kožne celice pred uničenjem in pomaga zmanjševati vidne znake staranja. Poleg tega, da ksantoni ščitijo kožo, sadež spodbuja tudi mikrocirkulacijo, kar izboljša videz vitalnosti in sijaja kože.

Antioksidanti v mangostinu:

  • izboljšajo vitalnost kože in njen videz 
  • zmanjšujejo vidne znake staranja
  • preprečujejo pojav izsušujočih okoljskih vplivov

 

POMOČ PRI AKNAH

Mangostin ima naravne antibakterijske lastnosti in protimikrobne spojine, ki so zelo učinkovite pri zdravljenju številnih pogostih težav s kožo. Z uživanjem mangostana lahko pozdravite akne, kožne madeže, mastno kožo in suho kožo.

OBNAVLJA CELICE

Ksantonske spojine, prisotne na površini tega sadeža, so v primerjavi z drugimi sadeži najvišje. Te lahko zdravijo kožne bolezni, popravljajo poškodovane celice v telesu in jih ščitijo.

PROTI STARANJU

Staranje nastane zaradi oksidacije. Mangostin je poln antioksidantov, kot so katehini (antioksidanti, ki ga najdemo v zelenem čaju). To pomaga v boju proti prostim radikalom. Če želite izgledati večno mladi, uživajte mangostin.

VIRUSNE OKUŽBE

Ksantoni, ki so prisotni v mangostanu, imajo naravno sposobnost, da napadajo glivične in virusne okužbe. Pomagajo celo pri odstranjevanju nekaterih rakotvornih snovi, ki napadajo vašo kožo.

 

 

Preizkusite ta rahlo sladek in kremast napitek, bogat s sestavinami, ki bodo polepšale vašo kožo. Antioksidanti v mangostinu, minerali v sledovih, ki gradijo kolagen, kot je silicij v kumarah, moč ananasa v boju proti vnetjem ter srednjeverižne maščobne kisline v kokosovem olju so odlična kombinacija.

Sestavine:

1 srednje velika kumara
1 skodelica ananasa
1 banana
30ml Xan-maX mangostin soka
polovica pločevinke kokosovega mleka
pest špinače

Vse sestavine daš v blender ali mešalnik velike moči in zmešaš do gladke teksture ter smoothie preliješ v kozarec.