Naravni antioksidanti in sladkorna bolezen

XAN-MAX ima kot naravni sok iz mangostina Naravni antioksidanti imajo ugoden glikemični indeks, kar pomeni, da omogoča počasno naraščanje sladkorja v krvi in ne prihaja do hitrih dvigov krvnega sladkorja. Ravno hitri dvigi krvnega sladkorja z visokimi vrednostmi, neugodno vplivajo na organizem in hitreje vodijo k okvaram drobnih žil in živčnih končičev, ki v razviti obliki sladkorne bolezni sprožajo različne neugodne procese te kronične presnovne bolezni.

Kot pri vsaki kronični bolezni so tudi pri sladkorni bolezni raznoliki, naravni in učinkoviti antioksidanti, kot jih najdemo v mangostinu, nujno potrebni tako za boljše uravnavanje sladkorja v krvi, kot tudi za to da upočasnjujejo oziroma preprečujejo posledice sladkorne bolezni. Te se najprej pokažejo na ledvicah, očeh in ožilju spodnjih okončin.

Antioksidanti mangostina s svojo raznolikostjo blokirajo proste radikale, ki se sprožajo v celicah zlasti malih žil in s tem preprečujejo vnetne procese, ki so kronični in v nekaj letih povzročajo resne okvare številnih organov. Prav tako antioksidanti zmanjšujejo pri sladkornih bolnikih okvare živčnih končičev, ki dodatno prispevajo k okvari drobnih žil v organih in tkivih. Zaradi teh okvar nastajajo težave z ledvicami, ki lahko vodijo v popolno odpoved ledvic s potrebo po dializi. Prav tako se pojavijo napredujoče motnje vida, ki zelo zmanjšajo kvaliteto življenj bolnikov s sladkorno boleznijo. Zaradi okvar malih žil in živcev nastopijo težave v nogah, pojavljajo se kostne deformacije in razjede, ki slabo celijo. Ker je pri sladkornih bolnikih prizadet tudi imunski sistem so pogosta bakterijska, virusna in tudi glivična vnetja. Začetnik vseh teh bolezenskih procesov so prosti radikali in da se njihovo škodno delovanje prepreči oziroma ublaži, potrebuje organizem vsak dan dovolj učinkovitih antioksidantov. Antioksidanti mangostina agresivne proste radikale sproti blokirajo in preprečujejo resne bolezenske posledice sladkorne bolezni.

Sok XAN-MAX je bogat s kvalitetnimi antioksidanti, ki pa jih je potrebno dnevno vnašati v organizem, da bo posledic sladkorne bolezni čim manj in da se nastajanje resnih težav upočasni ali ustavi. Ob vsem tem je potrebno upoštevati vsa navodila diabetologov o zdravem načinu življenja sladkornega bolnika. Za preprečevanja resnih posledic te kronične bolezni lahko poleg ustreznega zdravljenja največ naredimo sami.