Zakaj je wellness telesa pomemben za življenje? Telo je zrcalo dogajanja v nas in je vpleteno v našo dušo in um. Vsak njegov delček je bistvenega pomena za to, da smo živi in da vse skupaj deluje neprekinjeno. Ker je posredniška vloga našega telesa temeljnega pomena za to, da lahko vsaj deloma razumemo, kaj se dogaja v naši notranjosti, moramo zanj in za naše dobro počutje zelo natančno skrbeti. Vprašanje je, KAKO?

Najhujši sovražnik našega telesa in tudi uma je stres. Da bi se spopadli s stresom in preprečili, da bi postal sprožilni dejavnik zdravstvenih bolezni, morate začeti sprejemati bolj zdrave navade:

  • Hidrirajte se

Naše telo je sestavljeno iz približno 60 % vode in ta odstotek moramo ohranjati pri življenju tako, da popijemo vsaj 2-3 litre vode na dan.

  • Upoštevajte smernice zdrave prehrane

Če ste pozorni na to, kaj dnevno zaužijete, lahko izberete živila in hranila, ki lahko povečajo vašo energijo in prispevajo k ohranjanju zdravih ravni bioloških označevalcev ter dolgoročno spodbujajo vašo dolgoživost. Za zelo hiter in dolgotrajen dvig energije ter dobrega počutja poskrbijo naravni antioksidanti.

  • Vzemite si čas za počitek in spanje

Vaše telo potrebuje vsaj 7-8 ur spanja vsako noč. Razen ob koncu tedna poskušajte vsak večer iti spat ob isti uri in zjutraj nastaviti budilko ob isti uri, da boste praktično določili čas, namenjen počitku. Če imate težave s spanjem, izklopite elektronske naprave, preden se uležete v posteljo, popijte zeliščni napitek in poskusite okoli sebe ustvariti mirno vzdušje.

  • Omejite povzročitelje oksidativnega stresa v vašem telesu.

Eden najpomembnejših gradnikov v našem telesu je kisik. Vendar, med njegovo porabo, nastajajo tudi prosti radikali. Prosti radikali v telesu sprožijo verižne kemične reakcije, ki poškodujejo celice. Proces imenujemo oksidativni stres. Če imamo premalo antioksidantov, se prosti radikali lahko vežejo na druge molekule in povzročijo usodne poškodbe. Stres in utrujenost pogosto poglabljajo navade in razvade, kot so posedanje, slaba drža, premalo sonca, žarko rastlinsko olje, kajenje in razne okužbe. Vendar obstaja varovalka: oksidativni stres preprečujejo antioksidanti, ki nase vežejo proste radikale in jih tako nevtralizirajo. Večine antioksidantov človeško telo ne proizvaja samo, zato jih moramo v telo dodatno vnašati. To najležje storimo z naravnim sokom iz mangostina, ki vsebuje kar 45 naravno prisotnih visokokakovostnih antioksidantov ksantonov.

  • Bodite telesno aktivni

Vaše telo ni bilo ustvarjeno, da bi ostalo negibno, temveč zato, da se na dnevni bazi giba. Če niste telesno aktivni ali se na splošno ne ukvarjate radi s športom, začnite vsak dan z eno uro srednje hitre hoje. V svoji rutini najdite čas za vadbo, nato pa si od časa do časa postavite nove cilje za izboljšanje svoje telesne dejavnosti.

  • Izogibajte se uporabi kemičnih gelov, kozmetike ali krem

Navidezno vam ti izdelki lahko zagotovijo lepši videz, hkrati pa lahko povzročijo poškodbe kožnega tkiva ali neželene reakcije. Za nego kože uporabljajte le naravne izdelke in v omejenih količinah, razen če vam jih predpiše zdravnik. Še boljše pa je, če se zavedate, da mladost in lepota prihajata od znotraj :).

To so osnovni ukrepi za nego telesa in dobro počutje, ki jih lahko z vsakodnevnim izvajanjem spremenite v zdrave navade.